Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinierte Früchte
- ½ Vanilleschote, in Stücken
- 150 g Zucker
- 1 TL Speisestärke
- 100 g Apfelsaft
- 450 g Beeren, gemischt, TK
Vanillenudeln
- ½ TL Salz
- 20 g Speisestärke
- 1300 g Milch
- 300 g Nudeln (z.B. breite Bandnudeln)
- 1 TL Zitronenschale, fein abgerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2995 kJ / 715 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 123 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lausitzer Hefeplinsen
1h 25min
Senfeier
1h 5min
Milchreis
1h
Grießbrei mit Kirschkompott
20 min
Grießpudding
15 Min
Schupfnudeln mit Karamellsauce und Äpfeln
40 min
Pannukakku (finnischer Ofenpfannkuchen)
1 godz. 10 min
Nudel-Kirsch-Auflauf
1h
Apfel-Vanillesüppchen
50 min
Süße Milchsuppe mit Himbeeren
25 min
Sächsische Quarkkeulchen
3h
Pfannkuchen vom Blech
45 min