Schnittlauch-Muffins im Schinkenkörbchen

Schnittlauch-Muffins im Schinkenkörbchen

4.6 364 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
12 Stück

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • Emmentaler in Stücken
    100 g
  • Frühlingszwiebeln (ca. 30 g), in Stücken
    2
  • getrocknete Tomaten in Öl, abgetropft
    50 g
  • Eier
    4
  • Mehl
    70 g
  • Milch
    200 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    1 Prise
  • geräucherter, roher Schinken (z.B. Schwarzwälder), große Scheiben zum Auskleiden der Muffinmulden
    12 Scheiben
  • Schnittlauch in Röllchen, und etwas mehr zum Garnieren
    ½ Bund

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 181 kcal / 760 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...