芋头猪颈肉片粥
TM5 TM6

芋头猪颈肉片粥

4.7 (7 ocen)

Składniki

  • 100 克 猪颈肉, 切片
  • ½ 茶匙 米酒
  • 10 克 油
  • 2 朵 干香菇, 泡发(泡发后约25克),切丝
  • 800 克 水
  • 60 克 米, 洗净沥干
  • 80 克 芋头, 切丝(约0.5厘米)
  • ½ - 1 茶匙 盐, 依个人口味调整
  • 2 小撮 胡椒粉
  • 1 根 葱, 切葱花

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2473 kJ / 591 kcal
Białko
19.1 g
Węglowodany
60.8 g
Tłuszcz
29.9 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy