Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 克 猪颈肉, 切片
- ½ 茶匙 米酒
- 10 克 油
- 2 朵 干香菇, 泡发(泡发后约25克),切丝
- 800 克 水
- 60 克 米, 洗净沥干
- 80 克 芋头, 切丝(约0.5厘米)
- ½ - 1 茶匙 盐, 依个人口味调整
- 2 小撮 胡椒粉
- 1 根 葱, 切葱花
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2473 kJ / 591 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 29.9 g
- Błonnik
- 2 g