Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Oliven, schwarz, entsteint
- 500 g Mehl
- 2 TL Salz
- 15 g Olivenöl
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 300 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 452 kJ / 108 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Türkisches Fladenbrot
2 Std. 10 Min
Blumenbrot
2 Std. 40 Min
Pfeffer-Brötchen
2 Std.
Zwiebelbrot mit Koriander
2 Std. 40 Min
Scharfes Kräuterbrot
2 Std.
Walnussbrot
2 Std. 40 Min
Olivenbrötchen
1h 45min
Tomaten-Basilikum-Brot oder -Brötchen
1h 45min
Tomatenbrot
1h 35 min.
Fladenbrot
2 Std.
Rundes Kümmelbrot aus dem Topf
7 godz.
Italienisches Weißbrot
1h 10min