Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 220 g farinha tipo 55
- 100 g manteiga
- 20 g açúcar
- 1 gema de ovo
- 10 g leite
Recheio
- 100 g manteiga
- 250 g açúcar
- 80 g coco ralado
- 3 ovos
- 5 g vinagre de sidra
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1442 kJ / 345 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de amêndoa
50 min
Pudim de pão
1u. 15min
Tarte de amêndoa
1 Std. 40 Min
Tarte de maçã
35 min
Tarte de coco e doce de leite
30min
Bolo de noz, cenoura e canela
1 Std. 40 Min
Tarte de limão e merengue
30min
Bolo de chocolate e noz
1h
Bolo de laranja
50 min
Bolo de claras e coco
40 min
Bolo pudim
3 Std.
Tarte de abóbora
1h 35min