Mille-feuille vanille, caramel et noix de pécan

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 13 godz. 10 min
6 portions

Składniki

La ganache montée à la vanille (la veille)
  • feuilles de gélatine (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    2
  • de chocolat blanc détaillé en morceaux
    85 g
  • de crème liquide 35% m.g.
    400 g
  • gousse de vanille
    1
Le caramel (le jour même)
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux
    50 g
  • de crème liquide 35% m.g. tiède
    25 g
Le praliné noix de pécan (le jour même)
  • de noix de pécan
    300 g
  • d'eau
    25 g
  • de sucre en poudre
    115 g
  • de sel
    1 pincée
  • d'huile de noisette
    2 c. à soupe
  • pâte feuilletée (voir "Conseil(s)")
    1
  • de sucre glace
    15 g
  • de noix de pécan (opcjonalnie)
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 899.1 kcal / 3761.7 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 75.8 g
Węglowodany 55.8 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 26.6 g
Sód 119.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie