Urządzenia i Akcesoria
Pochierte Vanillebirnen mit Vanillesauce und gebackenen Streuseln
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portion
Składniki
Gebackene Streusel
-
Mandeln20 g
-
Butter in Stücken40 g
-
Zucker40 g
-
Weissmehl40 g
Lorbeer-Vanillesauce
-
Milch300 g
-
Eigelb4
-
Zucker50 g
-
Lorbeerblatt, frisch5
Pochierte Birnen
-
Wasser250 g
-
Weisswein, trocken500 g
-
Mandellikör, alle Sorten20 g
-
Zucker30 g
-
Sternanis1
-
Vanilleschote Mark ausgekratzt1
-
Birne fest, geschält (Sorte Conference)6
-
Vollrohrzucker (oder Rohzucker)120 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
497 kcal /
2080 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
79 g
Błonnik
8.9 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
50 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Choche wiä no niä.
204 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria