Croquembouche à la crème d'orange et chocolat noir

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz.
16 portions

Składniki

La pâte à choux
  • 300 g d'eau
  • 160 g de beurre, salé ou non salé en morceaux
  • ½ c. à café de sel
  • 20 g de sucre en poudre
  • 240 g de farine de blé
  • 350 g d'œufs (environ 6 œufs moyens)
La crème à l'orange
  • 140 g de sucre en poudre
  • 2 c. à soupe de zeste d'orange (environ 2 oranges)
  • 1000 g de lait
  • 100 g de maïzena
  • 4 œufs
  • 4 jaunes d'œufs
  • 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
Le chocolat
  • 500 g de chocolat fondant en petits morceaux ou en callets
L'assemblage
  • 50 g de sucre glace

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 487.9 kcal / 2041.2 kJ
Białko 11.5 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 47.5 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 15.5 g
Sód 163 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...