Croquembouche à la crème d'orange et chocolat noir

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz.
16 portions

Składniki

La pâte à choux
  • d'eau
    300 g
  • de beurre, salé ou non salé en morceaux
    160 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de sucre en poudre
    20 g
  • de farine de blé
    240 g
  • d'œufs (environ 6 œufs moyens)
    350 g
La crème à l'orange
  • de sucre en poudre
    140 g
  • de zeste d'orange (environ 2 oranges)
    2 c. à soupe
  • de lait
    1000 g
  • de maïzena
    100 g
  • œufs
    4
  • jaunes d'œufs
    4
  • d'extrait naturel de vanille
    2 c. à café
Le chocolat
  • de chocolat fondant en petits morceaux ou en callets
    500 g
L'assemblage
  • de sucre glace
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 487.9 kcal / 2041.2 kJ
Białko 11.5 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 47.5 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 15.5 g
Sód 163 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...