Vanilya ve Beyaz Şaraplı Armutlar ile Badem Kıtırı

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
5 porsiyon

Składniki

Badem Kıtırı
  • file badem
    20 g
  • tereyağı soğuk, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
    40 g
  • şeker
    40 g
  • un
    40 g
İngiliz Kreması (Defne Yapraklı)
  • süt
    300 g
  • yumurta sarısı
    4
  • şeker
    50 g
  • defne yaprağı, kurutulmuş orta boy, ikiye bölünmüş
    3 - 4
Armutların Pişmesi ve Sunum
  • su
    250 g
  • beyaz şarap, sek
    500 g
  • herhangi bir badem likörü çeşidi
    20 g
  • şeker
    30 g
  • yıldız anason
    1
  • vanilya çubuğu uzunlamasına ikiye kesilmiş
    1
  • armut kabukları soyulmuş, ikiye bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış, yakl. 5 adet armut (Santa Maria cinsi)
    590 g
  • esmer şeker
    120 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Sód 53.4 mg
Białko 6.2 g
Kalorie 2208.7 kJ / 527.9 kcal
Tłuszcz 13.7 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Węglowodany 79.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...