Portakallı İngiliz Pudingi (Buharda Pişmiş Yoğun Kek)

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porsiyon

Składniki

  • portakal soyulmuş, parçalara bölünmüş (yakl. 3 cm)
    200 g
  • nar tanesi
    120 g
  • bal
    20 g
  • Campari likörü
    20 g
  • cin
    20 g
  • tereyağı parçalara bölünmüş (3 cm), yağlamak içine ekstra tereyağı
    230 g
  • şeker
    230 g
  • şekerli vanilin
    2 tk
  • yumurta
    4
  • süt
    120 g
  • portakal kabuğu ince rendelenmiş, sadece turuncu kısımları
    15 - 20 g
  • un kalıbı unlamak için ekstra un
    230 g
  • kabartma tozu
    2 tk
  • su
    1100 g
Vanilya Sos
  • yumurta sarısı
    6
  • süt
    450 g
  • şeker
    75 g
  • vanilya çubuğu
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Sód 184 mg
Białko 11.5 g
Kalorie 2639.8 kJ / 630.9 kcal
Tłuszcz 31.7 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 18.2 g
Węglowodany 74.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...