Glütensiz, Elma ve Cevizli Ekmek

5.0 7 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 dilim

Składniki

  • kepekli pirinç
    240 g
    240 g pirinç, beyaz, kısa tane
  • hurma, çekirdeksiz
    100 g
  • elma kabuklu, çekirdekleri çıkarılmış ve dörde bölünmüş
    140 g
  • zeytinyağı kalıbı yağlamak için ekstra zeytinyağı
    60 g
  • glütensiz kabartma tozu
    1 ½ tk
  • karbonat
    1 tk
  • karnıyarık otu tohumu tozu (psyllium husk)
    1 yk
  • tuz
    ½ tk
  • ceviz
    80 g
  • yumurta
    4 adet
  • su
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dilim

Sód 206.8 mg
Białko 3.7 g
Kalorie 695.7 kJ / 166.3 kcal
Tłuszcz 8.7 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 19.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...