Portakal Soslu Armutlar

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
3 porsiyon

Składniki

  • portakal suyu taze sıkılmış
    240 g
  • portakal kabuğu şeritler halinde soyulmuş, sadece turuncu kısımları
    10 g
  • maden suyu
    200 g
  • beyaz şarap
    60 g
    60 g su
  • çubuk tarçın
    1
    ½ tk toz tarçın
  • armut kabukları soyulmuş, ikiye bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış, yakl. 3 adet armut (Santa Maria cinsi)
    380 g
  • şeker
    60 g
  • dondurma, vanilyalı
    300 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Sód 86.1 mg
Białko 4.7 g
Kalorie 1733.7 kJ / 414.4 kcal
Tłuszcz 11.3 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Węglowodany 73.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...