Macaroni and Cheese

4.5 465 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • elbow macaroni
    16 oz
  • cheddar cheese cubed (1 in.)
    8 oz
  • Parmesan cheese cubed (1 in.), divided
    2 oz
  • Emmental cheese cubed (1 in.)
    8 oz
  • whole milk
    26 oz
  • all-purpose flour
    3 tbsp
    3 tbsp corn starch
  • unsalted butter in pieces, divided
    3 ½ oz
  • salt
    1 tsp
  • Tabasco to taste (see Tip)
    2 tsp
  • cornflakes, crushed
    3 oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 960.1 mg
Białko 38.4 g
Kalorie 3707.9 kJ / 886.2 kcal
Tłuszcz 44.5 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 26.7 g
Węglowodany 82.9 g

Możesz także polubić...