![Cream Puffs (Profiteroles) with Vanilla Ice Cream and Chocolate Sauce Cream Puffs (Profiteroles) with Vanilla Ice Cream and Chocolate Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/86A0BE97-A721-421D-BFE4-977718FF5734/Derivates/1CDB68C5-0B63-4A92-BF27-7822F654CDCE.jpg)
Wersje kompatybilne
Cream Puffs (Profiteroles) with Vanilla Ice Cream and Chocolate Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cream Puff Pastry
- 5 ½ oz water
- 3 oz unsalted butter, cut into pieces
- 1 pinch salt
- 2 tsp sugar
- 4 ½ oz all-purpose flour
- 3 jumbo eggs
Chocolate Sauce
- 9 oz dark chocolate, 70% cocoa, cut into pieces
- 1 ½ oz unsalted butter, cut into pieces
- 7 oz whole milk
- vanilla ice cream, homemade or ready-made
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 995 kJ / 238 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.8 g