Wersje kompatybilne
Cream Puffs (Profiteroles) with Vanilla Ice Cream and Chocolate Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cream Puff Pastry
- 5 ½ oz water
- 3 oz unsalted butter, cut into pieces
- 1 pinch salt
- 2 tsp sugar
- 4 ½ oz all-purpose flour
- 3 jumbo eggs
Chocolate Sauce
- 9 oz dark chocolate, 70% cocoa, cut into pieces
- 1 ½ oz unsalted butter, cut into pieces
- 7 oz whole milk
- vanilla ice cream, homemade or ready-made
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 995 kJ / 238 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Lemon Curd
1h
Quiche Lorraine
50min
Cheesecake (Baked)
7 godz. 20 min
Quick Cheese Soufflés
45min
Lemon Sorbet
8 godz. 30 min
Chocolate Mousse
3h 20min
Chocolate Icing (Ganache)
20 min
Whipped Cream
10 min
Lemon Pound Cake
2h
Chocolate Pudding
1h 20 min
Cream Puff Pastry (Choux Pastry)
2h
Chocolate Lava Cake
45min