Urządzenia i Akcesoria
Cream Puffs (Profiteroles) with Vanilla Ice Cream and Chocolate Sauce
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
18 pieces
Składniki
Cream Puff Pastry
-
water5 ½ oz
-
unsalted butter cut into pieces3 oz
-
salt1 pinch
-
sugar2 tsp
-
all-purpose flour4 ½ oz
-
jumbo eggs3
Chocolate Sauce
-
dark chocolate 70% cocoa, cut into pieces9 oz
-
unsalted butter cut into pieces1 ½ oz
-
whole milk7 oz
-
vanilla ice cream homemade or ready-made
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
5 g
Kalorie
995 kJ /
238 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Crème Caramel (Flan)
3 Std.
Hollandaise Sauce
15 Min
Béchamel Sauce
15 Min
Buttercream Frosting
5 Min
Chocolate Icing (Ganache)
20 Min
Pizza Dough
1 Std.
Cream Puff Pastry (Choux Pastry)
2 Std.
Quick Puff Pastry
1 Std. 20 Min
Lemon Bundt Cake
2 Std.
Sponge Cake
1 Std. 50 Min
Brioche
8 Std.
Pancakes and Waffles
40 Min