Croquembouche con crema all'arancio e cioccolato

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz.
16 porzioni

Składniki

Pasta choux
  • di acqua
    300 g
  • di burro a pezzi
    160 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di zucchero
    20 g
  • di farina
    240 g
  • uova (medie ca 350 g)
    6
Budino all'arancia
  • di zucchero
    140 g
  • di scorza d'arancia (da circa 2 arance)
    2 cucchiai
  • di latte
    1000 g
  • di amido di mais (maizena)
    100 g
  • uova
    4
  • tuorli d'uovo
    4
  • di estratto di vaniglia naturale
    2 cucchiaini
Cioccolato fondente
  • di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
    500 g
Finitura
  • di zucchero a velo con 3-5% antiagglomerante
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 487.9 kcal / 2041.2 kJ
Białko 11.5 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 47.5 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 15.5 g
Sód 163 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...