Urządzenia i Akcesoria
Croquembouche mit Orangenpudding und dunkler Schokolade
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz.
16 Portionen
Składniki
Windbeutel
-
Wasser300 g
-
Butter in Stücken160 g
-
Salz½ TL
-
Zucker20 g
-
Weissmehl240 g
-
Eier (M, ca. 350 g)6
Orangenpudding
-
Zucker140 g
-
abgeriebene Orangenschale (von ca. 2 Orangen)2 EL
-
Milch1000 g
-
Maisstärke (z. B. Maizena)100 g
-
Eier4
-
Eigelbe4
-
Vanilleextrakt, natürlich2 TL
Dunkle Schokolade
-
dunkle Schokolade, 50 % Kakao in Stücken500 g
Fertigstellung
-
Puderzucker (kann 3-5 % Trennmittel enthalten)50 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
487.9 kcal /
2041.2 kJ
Białko
11.5 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
47.5 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
15.5 g
Sód
163 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Choche wiä no niä.
204 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria