Schokoladen-Fudge-Kuchen

5.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 Stücke

Składniki

Teig
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    200 g
  • Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) in Stücken (3 cm)
    200 g
  • Wasser
    100 g
  • Mehl
    250 g
  • Backpulver
    ½ Pck.
  • Backkakao
    25 g
  • brauner Zucker
    180 g
  • Zucker
    180 g
  • Eier
    3
  • Crème fraîche
    80 g
Schokoladen-Creme und Fertigstellung
  • Zucker
    200 g
  • Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) in Stücken (3 cm)
    200 g
  • Butter weich, in Stücken
    200 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 729 kcal / 3049 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 79 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 27 g
Sód 89 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...