Ris med citron og laks

Ris med citron og laks

3.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portioner

Składniki

  • citron
    3 - 4
Dild Sauce
  • creme fraiche
    170 gram
  • dild, frisk kun blade
    1 spsk
  • kapers
    1 tsk
  • salt
    ¼ tsk
Ris og laks
  • salt
    1 ½ tsk
  • peberkorn, sorte
    1 tsk
  • fed hvidløg
    2
  • forårsløg trimmet og skåret i stykker
    60 gram
  • persille, frisk
    30 gram
  • gurkemeje, stødt
    ½ tsk
  • langkornede hvide ris
    255 gram
  • vand
    1200 gram
  • asparges skåret i stykker
    260 gram
  • citron skåret i skiver
    1
  • fersk laksefilet, uden skind
    680 gram
  • dild, frisk
    1 spsk

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 475 kcal / 1989 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 790 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie