Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 克 青花菜, 切小朵
- 120 克 蘆筍, 切段(約5公分)
- 1 根 玉米, 切塊
- 20 克 小蕃茄
- 100 克 櫛瓜, 切片
- 100 克 南瓜, 去皮,切片
- 300 克 洋蔥 (約1顆),切塊
- 20 克 蒜頭
- 80 克 蕃茄 (約半顆),切塊
- 50 克 橄欖油
- 20 克 清酒
- 1 大匙 醬油
- 1 大匙 味醂
- ¼ 茶匙 糖
- 50 克 水
- 1 小撮 黑胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 938 kJ / 224 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Błonnik
- 4.9 g