Zimtschnecken-Flammkuchen

Zimtschnecken-Flammkuchen

3.3 6 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 Portionen

Składniki

Boden
  • Butter in Stücken, 90 g davon weich
    140 g
  • Zucker
    140 g
  • Milch
    200 g
  • frische Hefe
    2 g
  • Salz
    1 Prise
  • Zimt
    2 ½ - 3 ½ TL
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Ei
    1
  • Eigelb
    1
  • Butter weich, in Stücken
    90 g
Frischkäseguss und Fertigstellung
  • Zucker
    100 g
  • Frischkäse
    200 g
  • Zitronensaft
    3 TL
  • gemischtes frisches Obst (opcjonalnie) zum Belegen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 36 mg
Białko 8 g
Kalorie 1976 kJ / 472 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 72 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...