Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g harina 000 (y algo más para espolvorear)
- 260 g de harina 0000
- 30 g de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- 20 g de levadura prensada fresca desmenuzada
- 200 g de leche
- 150 g de agua
- 1 huevo
- 60 g de manteca en trozos, y algo más para enmantecar el molde
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada/loncha/rodaja
- Kalorie
- 469 kJ / 112 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 73.3 mg
Alternatywne przepisy
Puré de papas al estilo Argentino
50 menit
Pastel de papa
1h 10 min
Tarta Pascualina
1j 30 menit
Quiche de zapallito italiano
1h 10 min
Mermelada de frutillas
1 godz. 5 min
Pepitas
55 Min
Ñoquis de papa
1j 30 menit
Bizcochuelo de vainilla
40 min
Alfajorcitos de maicena
1h 50min
Salsa de tomate estilo italiano
35 Min
Budín de naranja
1j
Budín de mandarinas
55 Min