Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g harina 000 (y algo más para espolvorear)
- 260 g de harina 0000
- 30 g de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- 20 g de levadura prensada fresca desmenuzada
- 200 g de leche
- 150 g de agua
- 1 huevo
- 60 g de manteca en trozos, y algo más para enmantecar el molde
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada/loncha/rodaja
- Kalorie
- 469 kJ / 112 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 73.3 mg
Alternatywne przepisy
Tarta Pascualina
1h 30 min
Puré de papas al estilo Argentino
50 min
Ñoquis de papa
1h 30 min
Alfajorcitos de maicena
1 godz. 50 min
Goulash
1 Std.
Pastafrola de membrillo
2 Std.
Postrecitos de chocolate
1h 20 min
Salsa de tomate estilo italiano
35 Min
Bizcochuelo de vainilla
40 Min
Galletitas de manteca
50 min
Budín de naranja
1 Std.
Masa básica de pizza
1 Std.