奶油乳酪胡蘿蔔蛋糕
TM6

奶油乳酪胡蘿蔔蛋糕

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 40 克 胡桃
  • 250 克 紅蘿蔔 ,去皮,切長條,寬度最寬2公分
  • 125 克 油 ,任何淡色淡味油,如葵花油、芥花油
  • 2 顆 蛋
  • 100 克 糖
  • 130 克 中筋麵粉 ,過篩
  • ¼ 茶匙 小蘇打粉
  • ½ 茶匙 泡打粉
  • ½ 茶匙 肉桂粉
  • ¼ 茶匙 鹽
  • ¼ 茶匙 全香子粉
  • 125 克 奶油乳酪 ,室溫軟化
  • 60 克 無鹽奶油 ,室溫軟化,多備一些塗抹用
  • 30 克 冰糖粉
  • ¼ 茶匙 天然香草精

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2365.3 kJ / 565.3 kcal
Białko
6.6 g
Węglowodany
42.3 g
Tłuszcz
42.9 g
Tłuszcz nasycony
13.2 g
Błonnik
2.2 g
Sód
291.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy