奶油乳酪胡蘿蔔蛋糕

奶油乳酪胡蘿蔔蛋糕

5.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
6 人份

Składniki

  • 胡桃
    40 克
  • 紅蘿蔔 去皮,切長條,寬度最寬2公分
    250 克
  • 任何淡色淡味油,如葵花油、芥花油
    125 克
  • 2 顆
  • 100 克
  • 中筋麵粉 過篩
    130 克
  • 小蘇打粉
    ¼ 茶匙
  • 泡打粉
    ½ 茶匙
  • 肉桂粉
    ½ 茶匙
  • ¼ 茶匙
  • 全香子粉
    ¼ 茶匙
  • 奶油乳酪 室溫軟化
    125 克
  • 無鹽奶油 室溫軟化,多備一些塗抹用
    60 克
  • 冰糖粉
    30 克
  • 天然香草精
    ¼ 茶匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 291.4 mg
Białko 6.6 g
Kalorie 2365.3 kJ / 565.3 kcal
Tłuszcz 42.9 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 13.2 g
Węglowodany 42.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...