Tortellini com recheio de espinafres e ricota
TM6 TM5

Tortellini com recheio de espinafres e ricota

4.0 (1 ocena)

Składniki

Recheio

  • 250 g água
  • 250 g espinafres congelados
  • 15 g chalota
  • 20 g manteiga
  • 200 g queijo ricota
  • 1 pitada de sal
  • 1 pitada de pimenta preta

Massa

  • 300 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
  • 100 g sêmola de trigo duro
  • 4 ovos
  • 10 g azeite
  • 1 c. chá de sal

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
1090.2 kJ / 260.6 kcal
Białko
11.6 g
Węglowodany
34.2 g
Tłuszcz
8.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
2.9 g
Sód
348.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy