Pumpa- och äppelkaka med havre & russin

Pumpa- och äppelkaka med havre & russin

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
16 bitar

Składniki

Sockerkaka
  • solrosolja för smörjning
    150 g
  • pekannötter
    50 g
  • pumpakött i bitar (3 cm)
    300 g
  • matäpplen skalad & i bitar
    200 g
  • havregryn
    150 g
  • russin
    100 g
  • ljust muscovadorörsocker
    380 g
  • malen kanel
    1 tesked
  • malen muskot
    ½ tesked
  • malen kryddnejlika
    1 nypa
  • ägg
    5
  • vetemjöl
    200 g
  • bakpulver
    1 tesked
Topping
  • socker
    240 g
  • smör mjukt
    50 g
  • färskost (se tips)
    60 g
  • citronsaft
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 bit

Białko 6 g
Kalorie 1781 kJ / 426 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie