Morotskaka

Morotskaka

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 bitar

Składniki

Morotskaka
  • morot skalad och i bitar (3 cm)
    300 g
  • stora ägg
    3
  • farinsocker
    350 g
  • gräddfil
    50 g
    50 g crème fraîche, min. 30 % fetthalt
  • solrosolja + extra för smörjning
    160 g
  • fullkornsmjöl
    250 g
  • bikarbonat
    1 tsk
  • malen muskot
    ½ tsk
  • malen kanel
    2 tsk
  • salt
    ½ tsk
Frosting
  • socker
    1 msk
  • apelsin endast tunna bitar skal
    1
  • färskost Philadelphia Original
    300 g
  • honung efter smak
    15 - 30 g

Wartości odżywcze na 1 skiva

Kalorie 420.1 kcal / 1757.7 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 21.4 g
Węglowodany 52.5 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 251.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie