Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g apă
- 1 lingură sare grunjoasă
-
1
lingură ulei vegetal
lub 25 g unt - 400 g făină de mălai, grunjoasă
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 80.8 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Iahnie de fasole
30h 45min
Tocăniță de pui cu mazăre
1h 15min
Tocăniță de carne, cu mămăligă
4h
Mămăligă cremoasă
25min
Supă tradițională de pui, cu tăieței
1 Std. 45 Min
Fasole cu șorici
1 Std. 45 Min
Supă de pui și legume
1u. 30min
Supă cu tăieței
1u. 30min
Langoș
1 Std. 55 Min
Mușchi de vită cu legume
1u. 30min
Papanași
45min
Cozonac
5u.