![Shrimp and Parmesan Polenta Cups Shrimp and Parmesan Polenta Cups](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/494723274a006865b36414ae535c2bac/Derivates/976e2253ba6f5c31de84135b855d69007be7b5d2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan cheese
- 60 g Gruyère cheese
- ½ tsp Italian seasoning
- 9 shrimp, raw, peeled, deveined, large
- paprika, to season, to taste
- salt, to season, to taste
- black pepper, ground, to season, to taste
Sauce
- 170 g onions, cut into pieces
- 170 g plum tomatoes, type Roma, cut into wedges
- 115 g red bell peppers, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 15 g extra virgin olive oil
- ½ tsp salt
- ½ tsp paprika
Polenta
- 825 g water, divided
- 255 g whole milk, divided
- 100 g polenta meal (any type)
- ½ tsp salt
- non-stick spray oil
- 60 g unsalted butter, cut into pieces
- 255 g arugula, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 673.6 kJ / 161 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 435.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Egg Cream
1h 10min
Skinny Lemon Ginger Sour
15 min
New potato and asparagus salad with dill pesto
40 min
Chocolate Budino (Matthew Kenney)
5 godz.
Pil pil sauce
5 Min
Aurore Sauce (Tomato Béchamel)
15 min
Barbecue Hollandaise
20 Min
Pasta with leek and ajvar
30 min
Strawberry Top Infused Water
1 Std. 5 Min
Dill Cheese Dip
5 Min
Bread Pudding Flan
3h 35 min
Chicken Thighs Pizzaiola Style
50 min