Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan cheese
- 60 g Gruyère cheese
- ½ tsp Italian seasoning
- 9 shrimp, raw, peeled, deveined, large
- paprika, to season, to taste
- salt, to season, to taste
- black pepper, ground, to season, to taste
Sauce
- 170 g onions, cut into pieces
- 170 g plum tomatoes, type Roma, cut into wedges
- 115 g red bell peppers, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 15 g extra virgin olive oil
- ½ tsp salt
- ½ tsp paprika
Polenta
- 825 g water, divided
- 255 g whole milk, divided
- 100 g polenta meal (any type)
- ½ tsp salt
- non-stick spray oil
- 60 g unsalted butter, cut into pieces
- 255 g arugula, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 673.6 kJ / 161 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 435.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed aubergine and ricotta lasagne
1h 25min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25 Min
Russian beetroot salad
1h 10 min
Squash soup, Fish with rice and vegetables, Apple-pear crumble
1h
Tex-Mex Chicken and Quinoa Salad
30 min
Heirloom Tomato and Zucchini Lasagna (Matthew Kenney) Metric
4h 20 min
French Fries (Paul) Metric
1h 15min
Pepper vinaigrette
5 Min
Aubergine mille-feuille with yoghurt and mustard sauce
40 min
Cheese Omelet with Spinach
25 Min
Fattoush with grilled haloumi
Pas d’évaluation
Aperol® Spritz
10 Min