Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
花生沾醬
- 50 克 鹽味烤花生
- 200 克 水
- 70 克 花生醬
- 70 克 海鮮醬 ,(如: 李錦記)
蔬菜內餡
- 1 根 小黃瓜
- 200 克 紅蘿蔔
- 1 顆 紅甜椒
- 1 顆 黃甜椒
- 100 克 紫高麗菜
包春捲
- 500 克 水 ,溫水
- 15 張 越南春捲皮 (約 Ø 20 公分)
- 150 克 櫻桃番茄 ,切3或4片
- 150 克 萵苣 ,任一種類
- 3 枝 新鮮薄荷 ,只取葉 (opcjonalnie)
- 3 枝 新鮮香菜葉 ,只取葉 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 563 kJ / 134 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 54 mg