Glutenvrije Chocolade Cupcakes met Botercrème

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 stuks

Składniki

Glutenvrije cupcakes
  • gepelde amandelen
    150 g
  • suiker
    80 g
  • maïszetmeel
    50 g
  • cacaopoeder
    2 eetlepels
  • eieren
    3
  • melk
    50 g
  • vanille-extract, natuurlijk
    1 theelepel
  • plantaardige olie
    50 g
  • bakpoeder
    15 g
Boter glazuur
  • boter in blokjes, koud maar niet keihard
    200 g
  • eiwitten (van medium eieren)
    2
  • suiker
    100 g
  • zout
    2 snuifjes
  • aardbeienconfituur kamertemperatuur
    4 afgestreken eetlepels

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 stuk

Sód 155.9 mg
Białko 5.5 g
Kalorie 1429.6 kJ / 341.7 kcal
Tłuszcz 25.8 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 9.9 g
Węglowodany 24.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...