Grillet fisk og skaldyr

Grillet fisk og skaldyr

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portioner

Składniki

Citronsmør med urter og chili
  • persilleblade, friske
    5 g
  • rød chili, frisk skåret i skiver
    1
    tsk chili, tørret i flager
  • smør i stykker
    120 g
  • olivenolie
    40 g
  • citronsaft, friskpresset
    10 g
  • salt
    2 - 3 knivspidser
Peber- og mandelsauce
  • mandler, uden skind
    30 g
  • stødt tasmansk bjergpeber drænet
    200 g
  • æblecidereddike
    10 g
  • honning
    20 g
  • salt
    2 - 3 knivspidser
Basilikum og yoghurtdip
  • basilikum, frisk kun blade
    4 - 5 kviste
  • fed hvidløg
    1
  • græsk yoghurt
    150 - 200 g
  • salt plus ekstra til krydderier
    4 - 6 knivspids
Grillning
  • havbras hele, renset og renset
    1
  • Rå blæksprutteringe
    200 - 300 g
  • rejer, hele, upillede
    400 - 500 g
  • cherrytomat
  • kammuslinger
    6 - 8
  • salt
    2 - 3 knivspidser
  • oliven til servering
  • kapers til servering
  • baguette i skiver, til servering
  • persilleblad, frisk hakket, til servering

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 736 kcal / 3078 kJ
Białko 50 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 14 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Sód 1366 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie