冷湯浸秋葵茄子
TM6 TM5

冷湯浸秋葵茄子

3.0 (1 ocena)

Składniki

  • 1 支 茄子
  • 12 支 新鮮秋葵
  • 1 茶匙 鹽
  • 350 克 水
  • ¼ 茶匙 烹大師鰹魚高湯粉
    lub 1 小塊 昆布 ,約2公分
  • 冰水
  • ½ 茶匙 醬油
  • 3 大匙 味醂
  • 2 大匙 日式醬油
  • 1 茶匙 糖
  • 10 克 柴魚片 ,多備一些

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
241.8 kJ / 57.8 kcal
Białko
2.4 g
Węglowodany
11.3 g
Tłuszcz
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
5.3 g
Sód
158.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy