Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 支 茄子
- 12 支 新鮮秋葵
- 1 茶匙 鹽
- 350 克 水
-
¼
茶匙 烹大師鰹魚高湯粉
lub 1 小塊 昆布 ,約2公分 - 冰水
- ½ 茶匙 醬油
- 3 大匙 味醂
- 2 大匙 日式醬油
- 1 茶匙 糖
- 10 克 柴魚片 ,多備一些
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 241.8 kJ / 57.8 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 158.3 mg