Braiseret svinekød og æg med ris

Braiseret svinekød og æg med ris

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portioner

Składniki

  • vand
    1 liter
  • salt
    1 tsk
  • langkornede hvide ris
    200 gram
  • æg, store
    4
  • løg skåret i stykker
    110 gram
  • gulerødder skåret i stykker
    55 gram
  • sesamolie, koldpresset, lys eller mørk
    15 gram
  • svinekød, hakket brudt i stykker
    450 gram
  • sake
    40 gram
  • soyasauce
    40 gram
  • mirin
    30 gram
  • sukker
    2 tsk
  • sukkerærter skåret i to
    170 gram
  • ristede sesamfrø til pynt
    2 tsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1352 mg
Białko 34 g
Kalorie 2883 kJ / 689 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie