Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jelly Kelapa
- 500 g air
- 1 sdm gula
- 15 g bubuk jelly, rasa cincau atau rasa lainnya sesuai selera
Jamu Jahe
- 100 g jahe, dikupas (lihat tips), potong-potong
- 125 g gula aren, iris-iris
- 1000 g air
- 2 daun pandan, diikat simpul
- 1 batang serai, bagian putih saja, dimemarkan
- 60 g krimer bubuk
- es batu, sesuai selera (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 gelas
- Kalorie
- 756 kJ / 181 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 39 mg