Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jelly Cincau
- 700 g air
- 15 g bubuk jelly cincau
- 150 g gula pasir
Wedang Kobbhu
- 1000 g air kelapa muda
- 100 g gula aren, iris-iris
- 2 daun pandan, diikat simpul
- 20 g gula pasir (opcjonalnie)
- 1 batang serai, bagian putih saja, dimemarkan
- 75 g jahe, dikupas (lihat tips), iris-iris
- 80 g daging buah kelapa muda, iris-iris
- es batu, sesuai selera (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 gelas
- Kalorie
- 1807 kJ / 432 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 283 mg