Urządzenia i Akcesoria
Basmati Pilavı
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porsiyon
Składniki
Pilav
-
pirinç, basmati cinsi300 g
-
su oda sıcaklığında700 g
-
zeytinyağı1 yk
-
tuz (bk. Öneriler)¾ tk
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 4 porsiyon
Sód
1787.4 mg
Białko
21.3 g
Kalorie
5080.8 kJ /
1214.3 kcal
Tłuszcz
15.5 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
240 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Çorba ve Pilavlar
25 Przepisów
Turcja
Turcja
Może spodoba Ci się również...
Haşlanmış Karabuğday
25 min
Yasemin Pirinci Pilavı
35 min
Tavuk Eti Suyu
Brak ocen
Vegan Peynir Sosu
50 min
Pirinç Pilavı (Baldo Pirinç ile)
40 min
Balkabaklı Risotto
25 min
Haşlanmış Pirinç
25 min
Taze Otlu Hamura Sarılı Levrek ve Basmati Pilavı
2 godz. 30 min
Susamlı Yapışkan Tavuk
40 min
Pirinç Pilavı (Osmancık Pirinci ile)
40 min
Salçalı Bulgur Pilavı
40 min
Yulaf Sütü
25 min