Urządzenia i Akcesoria
Harira
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 7 godz.
6 porties
Składniki
-
kikkererwten wit, gedroogd100 g
-
water1350 g
-
bloem20 g
-
tomatenpuree30 g
-
tomaten doormidden gesneden350 g
-
ui doormidden gesneden80 g
-
knoflookteentje1
-
verse koriander met stengels4 takjes
-
verse peterselie met stengels4 takjes
-
selder in stukken gesneden100 g
-
300 g rundvlees, (schenkel of karbonade), in kleine stukjes gesneden (1 x 1 cm)lamsvlees (opcjonalnie) (schouder), in kleine stukjes gesneden (1 x 1 cm)300 g
-
Ras el Hanout of kruidenmix2 tl
-
zout1 el
-
groene linzen, gedroogd100 g
-
citroensap1 el
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portie
Białko
18 g
Kalorie
910 kJ /
217 kcal
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Ramadan
20 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Pizza lahmacun a la Turk
1 godz.
Soefganiots
2 godz.
Volkoren pitabrood
Brak ocen
Pastilla met kip
1 godz. 10 min
Muntthee
25 min
Vegan cheeseburgers
10 godz.
Ezogelin Soep
1 godz. 5 min
Bulgur en rode linzensoep
50 min
Kleverige toffeepuddings
Brak ocen
Avocadosap met dadels
5 min
Batbout met kaas
30 min
Gevulde Marokkaanse broodjes (Batbout)
2 godz. 40 min