![Pineapple Carpaccio with Pink Sorbet (TM6) Pineapple Carpaccio with Pink Sorbet (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/68e40c52-77c3-41a1-89a0-27285c813cb6/Derivates/3ac44f94-b130-4737-9318-b21fe718816d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pink Sorbet
- 150 g sugar
- 500 g frozen strawberries, hulled
- 75 g ripe banana, cut into pieces
- 2 tsp lemon juice
Pineapple Carpaccio
- 1 pineapple, fresh, cut vertically into 4-6 spears (approx. 200 g ea.), core removed
-
mint leave, fresh, to garnish
(opcjonalnie)
lub basil leaf, fresh, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 757 kJ / 181 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 3 mg
Alternatywne przepisy
Lemonade
5 Min
Beetroot salad on wholemeal toast with halloumi
40 min
Slow Cooked Beets (Metric)
40 min
Peeling Ginger (Metric)
5 Min
Virgin Watermelon Margarita
10 Min
Onion Skin Broth
1 godz. 5 min
Antonio Bachour: Passion Fruit Fondue with Brioche and Tropical Fruit (Metric)
4h 30min
Eggs with herb sauce and Easter biscuits
Brak ocen
Sautéing 8.5 oz Shallots
20 min
Garlic chickpea breads (Panisses)
30 min
Minty Vodka Lemonade
10 Min
Detox Water (Flat Belly) (TM5/6 Metric)
25 Min