Gugelhupf tradițional

Gugelhupf tradițional

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
16 porții

Składniki

  • unt nesărat înmuiat, tăiat bucăți, plus pentru uns
    200 g
  • migdale decojite
    120 g
  • coajă de portocală fără pielița albă (fâșie 4 cm)
    1 bucată
  • stafide sultanine
    100 g
  • stafide
    50 g
  • rom
    50 g
  • lapte
    200 g
  • zahăr
    120 g
  • drojdie proaspătă fărâmițată (vezi recomandări)
    20 g
  • făină plus pentru presărare
    500 g
  • extract natural de vanilie
    1 linguriță
  • sare
    1 priză
  • ouă
    2
  • zahăr pudră pentru presărat

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porție

Sód 28.7 mg
Białko 6.6 g
Kalorie 1424.7 kJ / 339.2 kcal
Tłuszcz 16.9 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Węglowodany 38.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...