Porre- og skinketærte

Porre- og skinketærte

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
8 portioner

Składniki

Tærtedej
  • smør plus ekstra til smøring
    100 g
  • bagehvedemel plus ekstra til drys
    200 g
  • ricotta ost godt drænet (se tip)
    100 g
  • bagepulver
    1 tsk
  • salt
    1 tsk
Fyld
  • goudaost skåret i stykker (3 cm)
    200 g
  • porrer trimmede og skåret i ringe (ca. 5 mm)
    350 g
  • vand
    400 g
  • fløde, 35 %
    150 g
  • æg
    4
  • skinke skåret i stykker (2 cm), (se tip)
    100 g
  • sort peber, stødt
    ¼ tsk
  • salt
    ½ tsk
  • muskatnød, stødt
    1 knivspids

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1072.4 mg
Białko 18.7 g
Kalorie 1792.5 kJ / 426.8 kcal
Tłuszcz 29.9 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 17.9 g
Węglowodany 20.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie