Hvedebrød med blød ost (TM6)

Hvedebrød med blød ost (TM6)

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz. 15 min
12 portioner

Składniki

Blød ost
  • sødmælk
    1500 g
  • creme fraiche
    200 g
  • vand
    250 g
  • citronsaft (½ citron) eller 1 strøget tsk ascorbinsyrepulver
    30 g
  • havsalt
    1 - 2 knivspidser
  • tørret frugt- og nøddemix (se tip)
    1 - 2 spsk
Hvedebrød
  • hvedekerner (se tip)
    100 g
  • tørgær
    2 tsk
  • bagehvedemel plus ekstra til drys
    400 g
  • havsalt
    1 tsk
  • smør smeltet, til pensling
    1 spsk
  • blandede frø til drys
    1 spsk
  • honning til servering (valgfrit)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 244.3 mg
Białko 10.2 g
Kalorie 1233.9 kJ / 294.9 kcal
Tłuszcz 10.3 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie