Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 gramů vody, vlažné
-
50
gramů podmáslí
lub 50 gramů zakysané smetany nebo jogurtu -
30
gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
lub 3 čajové lžičky instantního droždí (12–15 gramů) - 350 gramů hladké mouky, plus navíc na pomoučení
- 300 gramů celozrnné pšeničné mouky
- 100 gramů žitné mouky
- 15 gramů soli
-
1
čajová lžička cukru
lub 1 čajová lžička pečicího sladu -
1
polévková lžíce balzamikového octa
lub 1 polévková lžíce jablečného octa nebo vinného - olej, na vymazání mísy
- Wartości odżywcze
- na 1 krajíc
- Kalorie
- 320 kJ / 76 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Žitný vícezrnný chléb
1h 15min
Domácí chléb se zákysem
2 Std. 10 Min
Špaldovo-pohankový chléb
1h 30min
Křupavý jogurtový chléb
3 godz.
Pivní bulky s čedarem
3h 15 min.
Celozrnný horský chléb
1h 30min
Celozrnný chléb
3 godz.
Žitný chléb
3 godz. 50 min
Chléb se semínky a cibulkou
1h 50 min.
Tradiční chléb se semínky
1h 50 min.
Podmáslový chléb
4h 35min
Kváskový chléb
16h 30 min