Bagte kålpierogis

Bagte kålpierogis

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
25 stykker

Składniki

Dej
  • hvedemel
    200 g
  • smør koldt, skåret i stykker
    100 g
  • creme fraiche
    50 g
  • æg
    1
  • sød paprika (valgfrit)
    ¼ - ½ tsk
  • salt
    ¼ tsk
Kålfyld
  • vand
    500 g
  • savoykål skåret i stykker
    250 - 280 g
  • løg skåret i halve
    80 g
  • persille, frisk kun blade
    10 kviste
  • smør skåret i stykker
    50 g
  • salt
    ½ - ¾ tsk
  • sort peber, stødt
    ½ tsk
Dumplinger
  • creme fraiche til pensling
    1 spsk
  • æggeblomme til pensling
    1
  • hvedemel til drys
  • kommenfrø til drys

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 stykke

Sód 90.1 mg
Białko 1.5 g
Kalorie 357.6 kJ / 85.5 kcal
Tłuszcz 5.8 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 7.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie