Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 gramů tvarohu, tvrdého, na strouhání
- 375 gramů mléka
- 100 gramů másla
- ½ kostky čerstvého droždí, (20 gramů)
- 50 gramů cukru
- 650 gramů hladké mouky
- 1 špetka soli
- 1 čajová lžička citrónové kůry, strouhané, z bio citrónu
- 1 žloutek
- 1 vejce
- olej na smažení nebo sádlo, přepuštěné máslo
- 200 gramů švestkových povidel
- 250 gramů zakysané smetany
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1112 kJ / 266 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 32.6 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Houskové knedlíky
50 Min
Kynutý borůvkový koláč
1 Std. 50 Min
Ovocné knedlíky na páře
1 Std. 40 Min
Moravské koláče
3 Std.
Ořechový závin
2h 50 min
Langoše
1 godz. 20 min
Houskové knedlíky
50 Min
Bramborové knedlíky
1 Std. 50 Min
Dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou
1 godz. 30 min
Koblihy
1 godz. 30 min
Bramboráky
45 min
Povidlové buchty
2 Std. 10 Min