Oreo®-Eisschokolade

Oreo®-Eisschokolade

4.3 173 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
3 Gläser

Składniki

  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Schoko-Doppelkekse mit weißer Cremefüllung (z. B. Oreos®) grob zerbrochen, und etwas mehr zum Garnieren
    120 g
  • Vanilleeis in Stücken
    300 g
  • Milch
    200 g
  • Kakao und mehr zum Garnieren
    5 g
  • Schokoladensauce (siehe Tipp)
    3 TL
  • Schokoladenraspel zum Garnieren

Wartości odżywcze na 1 Glas

Kalorie 795 kcal / 3326 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 84 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 26 g
Sód 367 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...