Urządzenia i Akcesoria
Profiteroles
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
18 stuks
Składniki
Soezendeeg
-
water150 g
-
ongezouten boter in stukken gesneden80 g
-
zout1 snuifje
-
suiker (10 g)2 tl
-
meel120 g
-
eieren (elk 53-63 g)3
Chocoladesaus en samenvoeging
-
pure chocolade, 70% cacao in stukken gesneden250 g
-
ongezouten boter in stukken gesneden40 g
-
melk200 g
-
vanille-ijs zelfgemaakt of kant-en-klaar
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portie
Białko
5 g
Kalorie
1075 kJ /
257 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Het basiskookboek
174 Przepisy
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Karameltaart
3 godz. 50 min
Tiramisu
5 godz. 20 min
Chocoladeglazuur (eenvoudige ganache)
20 min
Soezendeeg
2 godz.
Chocoladetaart en gezouten karamel
3 godz. 15 min
Aardbeienpudding
2 godz. 10 min
Karamelijs
Brak ocen
Chocoladetaart met Pistache
4 godz. 45 min
Kerstman macarons
3 godz. 20 min
Vanilleroomijs
12 godz.
Chocolade sneeuwballen
1 godz.
Banketbakkersroom
15 min