Urządzenia i Akcesoria
Karameltiramisu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
8 portioner
Składniki
-
sukker350 g
-
smør koldt og så meget som muligt i ét stykke (ca. 6 cm x 4 cm x 1 cm)30 g
-
fløde, min 30 % fedt130 g
-
vand30 g
-
citronsaft1 tsk
-
æg6
-
mascarpone kold1000 g
-
ladyfingers250 g
-
orangelikør (se tip)50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 8 portioner
Sód
4083 mg
Białko
99 g
Kalorie
23861.4 kJ /
5703 kcal
Tłuszcz
437 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
245 g
Węglowodany
350 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Vinter
13 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Vanilje is
12 godz.
Saltkaramel- og chokolademousse
45 min
Karameller
2 godz.
Chokoladeis
12 godz.
Bærskum
10 min
Cremet citronis
12 godz. 10 min
Chokolademousse
3 godz. 20 min
Kaffesmåkager
Brak ocen
Tiramisusmåkager
Brak ocen
Æble-ingefærfigurer
Brak ocen
Passionsfrugtkage med fersken
Brak ocen
Mascarpone-karamelkage
4 godz. 30 min