Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)

Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 porsi

Składniki

  • air
    2250 g
  • paha bebek, diawetkan (waxed duck thigh) dibilas
    1
  • samcan babi, diawetkan (waxed pork belly)
    350 g
  • kecap asin premium
    40 g
  • kecap asin perasan pertama
    40 g
  • arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)
    20 g
  • gula batu (opcjonalnie)
    1 sdt
    1 sdt gula tebu mentah
  • beras basmati dibilas
    300 g
  • sosis Cina (lapchiong), berkisar 2 sosis, diblansir
    100 g
  • lapchiong hati berkisar 2 sosis
    100 g
  • buncis segar potong sepanjang 6 cm
    150 g
  • daun bawang dicincang, untuk hiasan
    1 tangkai

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 21 g
Kalorie 2044 kJ / 489 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie