Urządzenia i Akcesoria
Kwetiau goreng (Char Kway Teow)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porsi
Składniki
-
kecap hitam10 g
-
kecap asin20 g
-
terasi (4 g)1 sdt
-
lada putih bubuk1 jumput
-
kaldu jamur bubuk½ sdt
-
kwetiau500 g
-
taoge, segar100 g
-
siung bawang putih20 g
-
bawang merah20 g
-
minyak goreng20 g
-
pasta cabai (dried chilli paste)2 sdt
-
udang utuh dibersihkan dan kulit dibuang200 g
-
lokio segar potong sepanjang 3 cm20 g
-
telur kocok lepas1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Białko
16 g
Kalorie
1280 kJ /
306 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Hidangan Asia
11 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Quick steamed buns (mantao)
1 godz.
Sup Sayur Kuning
50 min
Creamy Penne Salmon
25 min
Tumis Domba dengan Sohun
20 min
Laksam (Mi Gulung khas Malaysia)
2 godz. 25 min
Pulut Pagi
4 godz. 40 min
Lo Mai Kai (Ketan Kukus Daun Teratai)
1 godz. 35 min
Pasta Ragout Sayur
Brak ocen
Pasta dengan Sayuran
Brak ocen
Nasi Ham Pakchoy
Brak ocen
Bubur Vegetarian
35 min
Bubur Sapi dan Jagung
35 min