Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Glace au chocolat
- 150 g de sucre
- 1 piment rouge sec (voir conseil)
- 100 g de chocolat noir 70%, en morceaux
- 8 jaunes d'oeufs
- 40 g de poudre de cacao
- 620 g de lait, min. 3,2 %. M.G.
- ¼ c. à café de sel
- 620 g de crème, min. 30% M.G.
Sirop de whiskey
- 120 g de whiskey bourbon (par ex. Jack Daniel's, Jim Beam...) (voir conseil)
- 100 g de sucre
- 20 g d'eau
-
30
g de sirop d'érable (opcjonalnie)
lub 30 g de miel (opcjonalnie) - 2 - 3 pincées de sel
- 2 pincées de cannelle en poudre
- ½ c. à café d'extrait naturel de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2027.4 kJ / 484.6 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 146.6 mg
Alternatywne przepisy
Donuts sushi
Pas d’évaluation
Riz noir aux moules, lardons et tomates cerises
50 min
Tarte au caramel à la crème vanillée
Pas d’évaluation
Curry vert thaï, riz à la citronnelle
1u. 50min
Curd aux baies
20min
Smoothie bowl aux baies et aux mûres
10min
Sole au beurre de grenade et purée de panais à l'anis
Pas d’évaluation
Sang de dragon
20min
Braisade d'agneau
Pas d’évaluation
Sablés à l’ananas
Pas d’évaluation
Sichuan spaghetti
Pas d’évaluation
Steaks sauce au parmesan poivrée et pommes de terre au roquefort
50 min