Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1000
г спелых помидоров, нарезанных четвертинками
lub 1000 г консервированных помидоров - 180 г красного болгарского перца, нарезанного кусочками
- 130 г красного лука
- 2 зубчика чеснока
- 100 г красного винного уксуса
- 1 свежий лавровый лист
- 1 щепотка молотого мускатного ореха
- ¼ ч.л. молотого черного перца
- ¼ - ½ ч.л. кайенского перца
- 1 ч.л. специи паприка
- 1 ч.л. соли
- 100 г меда
- Wartości odżywcze
- na 1 порция
- Kalorie
- 218 kJ / 52 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.9 g